Pica "KAMADOCLUB TOBULOJI"
"Tobulas picos padas"
Pirmiausia, turime Jus įspėti - pasigaminę naminę picą su "Tobulu" pado receptu, galite prarasti bet kokį norą kada nors valgyti picerijose, nes niekas negalės prilygti tam, kas garuos ant Jūsų stalo pasinaudojus žemiau išvardintomis gudrybėmis. Būkite nuoseklūs, ten kur receptas reikalauja tikslumo, būkite drąsūs su ingredientais ir prieskoniais, su KAMADOCLUB niekada nebijokite ekperimentuoti ir rezultatas Jus maloniai nustebins. Jei kiltų klausimų, kiekvienas KAMADOCLUB šeimos narys, visada yra laukiamas mūsų Facebook paskyroje.
Jei norite traškaus picos pado - ploniau iškočiokite tešlą, jei puresnio, minkštesnio, beveik storapadės picos - tešlą palikite storesnę.
Turiu prisipažinti, "gudrybės" peržengia autentiškos itališkos picos rėmus, bet kas neeksperimentuoja, tas nekeliauja link tobulybės.
Receptas ir gudrybės:
- 500g miltų (maždaug dviem 30cm skersmens picoms)
- 20g šviežių arba 7g sausų mielių
- 50g kambario temperatūros sviesto
- 300ml šilto pieno (apie 400C arba kai įkišus pirštą būna šilta, bet nedegina)
- 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos (gali būti rūkyta)
- geras žiupsnis raudonėlio ar kitų picos prieskonių
Dideliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palikite trumpam, kol suputos.
Kitame inde sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, prieskonius), ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą, supilkite į suputojusias mieles.
Grįžtame prie pirmojo puodo, į jį po šaukštą dedame miltų mišinį, maišome šaukštu, kol tai įmanoma, paskui į tešlą suleidžiame pirštus, minkome švelniai, bet intensyviai kol tešla beveik nebelimpa prie rankų, jei reikia berkite dar miltų. Suformuojame rutulį, dubenį uždengiame rankšluoščiu ar maistine plėvele ir statome šiltai (jei stokojate laiko, tešla greičiau kyla dubenį pastačius į kašto vandens vonelę ir viską užklojus.
Kol tešla kyla užkuriam KAMADOCLUB, įkaitinam iki 2500C, dedam deflektorių.
Kol KAMADOCLUB šyla pasiruošiam ingredientus:
iš esmės, pica yra toks patiekalas, ant kurio galite dėti absoliučiai viską, ką mėgstate, bet čia pateikiami tie ingredientai, kurie ypač rekomenduojami, taigi:
- natūralus pomidorų padažas (niekada neprašausite jį pakeitę BBQ padažu, kuris picą perkels į kitą lygį. Jei ne, pomidorų padažą pagardinkite balzaminiu actu)
- šaltai rūkytos šoninės juostelės
- mozzarella tipo sūris
- fermentinis sūris
- marinuoti jelapeno pipiriukai (jei mėgstate aštriau)
- per pusę perpjauti vyšniniai pomidoriukai
- ir viskas, ką mėgstate
Visus ingredientus dėti saikingai ir tik prieš pat šaunant į grilių, nes persistengus picos pagrindas gali permirkti ir prarasti savo traškumą bei elastingumą.
Iškilusią tešlą padalinti į tiek gabalėlių, kiek picų ruošiatės kepti, likusius padėti dar kilti. Pasirinktą iškočioti iki pageidaujamo storio ir perkelti ant kepimo popieriaus. Patepus padažu pabarstyti picos prieskoniais (raudonėliai, čiobreliai), visą padą dosniai iškloti tarkuotu fermentiniu sūriu ir sudėti mėgstamus ingredientus, viską užbaigiant vyšniniais pomidorais ir mozzarellos rutuliukais.
Pasiruošiam ližę, ant kurios nutempiam picą su visu kepimo popierium, nešam į įkaitintą KAMADOCLUB, perkeliam viską ant picos akmens (nepamirškite ir deflektoriaus!).
5-7 min, kol sūris gerokai išsilydo ir SKANAUS. (Pirma pica gali kepti šiek tiek ilgiau, o po trečios, jei kepate daug, rekomenduojama picos akmeni trumpam išimti, kad atvėstų ir neprisvilintų dar nespejusio iškepti pado, taip pat picos kepimo laiką pasirinkite atsižvelgiant į ingredientų kiekį ir picos pado storį).
Pirmyn!
* Kamado Grill Club receptų grupėje: Prisijunkite prie nuolat augančios Kamado receptų grupės
* KamadoClub Facebook: Sekite mus Facebook tinkle
* KamadoClub Instagram: Sekite mus Instagram tinkle
* Youtube: Sekite mus Youtube tinkle