- Atsargos: Turime
- NEMOKAMAI atsiimkite parduotuvėje Vilniuje: Birželio 23-osios g. 15
- Pristatysime per kurjerį
- Atsiimkite Omniva paštomate
Kilmė
Kampoto pipirų pavadinimas kilo iš pietų Kambodžos provincijos. Pagrindiniai šių pipirų auginimo ir gamybos įrengimai driekiasi Kampoto provincijoje bei šalia esančioje Kep provincijos teritorijoje Dâmrei kalnų papėdėje, kur šiltas drėgnas klimatas, geografinė aukštuma, jūros artumas ir kvarcu turtingas dirvožemis sukuria tobulas ūkininkavimo sąlygas. Pipirų medingi vijokliai Piper Nigrum tiesiog klesti šioje aplinkoje, kas ir suteikia prieskoniams ypatingą skonį ir aromatą.
Istorija
Šiandien Kampoto pipirai turi ypatingą „Pipirų karaliaus“ statusą, t.y. jie geriausi pipirai pasaulyje. Kaip tai nutiko? Pipirai kultivuojami Kambodžoje nuo XIII amžiaus, bet atvykus prancūzų kolonijistams XIX a. pabaigoje Kampoto provincija patyrė tikrą “pipirų karštligę”. Nuo tada prancūzų kulinarų elitas šio regiono pipirų grūdelių veislei suteikia pirmenybę, o gurmanai ir prieskonių žinovai iš bet kurio pasaulio krašto išreiškia aistringą entuziazmą Kampoto pipirams.
Sertifikavimas
Pagal nacionalinę sertifikavimo sistemą naudojamą Prancūzijoje, Kampoto pipirams suteikta Kontroliuojamos kilmės vietos nuoroda (Appellation d'origine contrôlé). Be to, Europos Sąjunga Kampoto pipirams patvirtino Saugomos geografinės nuorodos statusą (Protected Geographical Indication, PGI). Šis prestižinis įvertinimas nurodo, kad produkto kilmė turi lemiamą reikšmę jo kokybei. Tai yra aukščiausio lygio unikalių produktų pasaulinis pripažinimas, pagal kurį Kampoto pipirai rikiuojasi tose pačiose gretose kaip konjakas, ir žinoma, šampanas.
Geografinės nuorodos specifikacijų knyga draudžia naudoti chemines trąšas ar bet kokius cheminius pesticidus. Kampoto pipirai yra 100% ekologiškas produktas. Supakuota plantacijoje Kambodžoje. Tam, kad būtų išlaikyta aukšta produkto kokybė naudojama vakuuminė pakuotė, kurios dėka pipirai ant Jūsų stalo kvepės ypač šviežiai, tarytum ką tik atvykę iš plantacijos.
Gamintojas
FARMEX pipirų plantacija buvo įkurta 2017m. pietinėje Kampoto provincijoje Kambodžoje. FARMEX plantacija yra Kampoto pipirų asociacijos (KPPA) narė bei Kambodžos ekologinio žemės ūkio asociacijos (COrAA) narė, taigi, plantacijos produkcija yra sertifikuota ir atitinka ekologiškų produktų standartus. Pamažu Kampoto pipirų kultivavimas plantacijoje plėtėsi ir šiuo metu 12 hektarų plote yra pasodinta daugiau kaip 6000 medingų vijoklių Piper Nigrum, tai ir yra visų Kampoto pipirų rūšių šaltinis. Čia pat plantacijoje yra išsidėstę ir visi gamybos įrengimai, čia pipirų uogos renkamos, saulėje džiovinamos ir pakuojamos į vakuumines pakuotes, tokiu būdu išsaugoma kokybė. Net ir nukeliavę ilgą kelią per pasaulį Kampoto pipirai išlieka švieži ir kvapnūs.
Kampoto raudonieji pipirai (grūdeliais) sujungia juodųjų pipirų aštrumą ir švelnų pikantišką aromatą su medaus ir vaisių natomis. Sumalkite/ sugrūskite juos ant mėsos, desertų, alkoholio, tai suteiks intensyvumo patiekalui. Raudonieji ir baltieji pipirai yra rečiausios rūšys dėl prinokusių pipirų rinkimo ypatumų. Šias Kampoto pipirų rūšis labiausiai vertina gurmanai. Raudonieji pipirai yra gaunami kuomet visiškai prinoksta pipirų vijoklio uogos, kai tik uogos parausta, tuomet jos atrenkamos nuo dar neprinokusių ant tos pačios kekės esančių uogų ir džiovinamos saulėje.
Raudonųjų Kampoto pipirų ypatybės:
- Sudėtis: raudonieji pipirai grūdeliais
- Kilmė: Kambodža
- Vakuuminė pakuotė.
- Supakuota Kambodžoje.
- Laikyti sausoje vietoje.
- Svoris 40 g
Specifikacija | |
Gamintojas | FARMEX, Kambodža |
Sudėtis | Raudonieji pipirai |
Svoris | 40 g |
Kilmės šalis | Kambodža |
Realybėje objekto spalva ir neesminės vizualinės savybės gali šiek tiek skirtis.