*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

  • Anties krūtinėlė
  • Saldžios bulvės (batatai)
  • Visa galva česnako
  • Druska
  • Alyvuogių aliejus

Receptas

  1. Įkaitinti kepsninę iki +220C.
  2. Pašlakstome bulves aliejumi, pabarstome druska, ir permaišome, kad tolygiai viskas pasiskirstytų.
  3. Dedame bulves kepimui prieš kepant krūtinėlę. Priklauso kokiu stambumu yra suplaustyti batatai, šiame recepte batatų kepimas užtruko apie 20 minučių.
  4. Mėsą dėti įpjauta oda žemyn, į šaltą ketaus plokštę ar keptuvę.
  5. Šaltą ketų su mėsą dėti į įkaitintą kepsninę be deflektoriaus.
  6. Vieną kartą versti, kai gražiai apskrunda odelė.
  7. Kepti iki 46-50C vidinės mėsos temperatūros (naudokite maisto termometrą ThermoPro TP-20).
  8. Visą česnako galvą paskrudiname kartu su anties krūtinėle, jos pačios taukuose.
  9. Krutinėlei iškepus, padėkite ją kur nors penkioms minutėms šiltai "pailsėti", kad dar labiau suminkštėtų.
  10. Skanaus!!!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai