*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

Picos padui reikės:

  • 500g miltų (maždaug dviem 30cm skersmens picoms)
  • 20g šviežių arba 7g sausų mielių
  • 50g kambario temperatūros sviesto
  • 300ml šilto pieno (apie 40°C arba kai įkišus pirštą būna šilta, bet nedegina)
  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos (gali būti rūkyta)
  • Geras žiupsnis raudonėlio ar kitų picos prieskonių

Picos viršui reikės:

  • Natūralaus pomidorų padažo (niekada neprašausite jį pakeitę BBQ padažu, kuris picą perkels į kitą lygį. Jei ne, pomidorų padažą pagardinkite balzaminiu actu)
  • Šaltai rūkytos šoninės juostelių
  • Mozzarella sūrio
  • Fermentinio sūrio
  • Marinuotų jelapeno pipiriukų (jei mėgstate aštriau)
  • Per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų
  • Ir viskas, ką mėgstate

Receptas

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palikite trumpam, kol suputos.
  2. Kitame inde sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, prieskonius), ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą, supilkite į suputojusias mieles.
  3. Grįžtame prie pirmojo puodo, į jį po šaukštą dedame miltų mišinį, maišome šaukštu, kol tai įmanoma, paskui į tešlą suleidžiame pirštus, minkome švelniai, bet intensyviai kol tešla beveik nebelimpa prie rankų, jei reikia berkite dar miltų. *Jei norite traškaus picos pado - ploniau iškočiokite tešlą, jei puresnio, minkštesnio, beveik storapadės picos - tešlą palikite storesnę.
  4. Suformuojame rutulį, dubenį uždengiame rankšluoščiu ar maistine plėvele ir statome šiltai (jei stokojate laiko, tešla greičiau kyla dubenį pastačius į kašto vandens vonelę ir viską užklojus.
  5. Kol tešla kyla užkuriam Kamado Club, įkaitinam iki 250°C, dedam deflektorių.
  6. Iškilusią tešlą padalinti į tiek gabalėlių, kiek picų ruošiatės kepti, likusius padėti dar kilti. Pasirinktą iškočioti iki pageidaujamo storio ir perkelti ant kepimo popieriaus.
  7. Patepus padažu pabarstyti picos prieskoniais (raudonėliai, čiobreliai), visą padą dosniai iškloti tarkuotu fermentiniu sūriu ir sudėti mėgstamus ingredientus, viską užbaigiant vyšniniais pomidorais ir mozzarellos rutuliukais.
  8. Pasiruošiam ližę, ant kurios nutempiam picą su visu kepimo popierium, nešam į įkaitintą Kamado Club, perkeliam viską ant picos akmens (nepamirškite ir deflektoriaus!).
  9. Kepkite apie 3 minutes +400-420C temperatūroje, kol sūris gerokai išsilydo ir SKANAUS. (Pirma pica gali kepti šiek tiek ilgiau, o po trečios, jei kepate daug, rekomenduojama picos akmeni trumpam išimti, kad atvėstų ir neprisvilintų dar nespejusio iškepti pado, taip pat picos kepimo laiką pasirinkite atsižvelgiant į ingredientų kiekį ir picos pado storį).

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"