28 geg.
0 Komentarai
9778 Peržiūros
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Ingredientai
Picos padui reikės:
- 500g miltų (maždaug dviem 30cm skersmens picoms)
- 20g šviežių arba 7g sausų mielių
- 50g kambario temperatūros sviesto
- 300ml šilto pieno (apie 40°C arba kai įkišus pirštą būna šilta, bet nedegina)
- 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos (gali būti rūkyta)
- Geras žiupsnis raudonėlio ar kitų picos prieskonių
Picos viršui reikės:
- Natūralaus pomidorų padažo (niekada neprašausite jį pakeitę BBQ padažu, kuris picą perkels į kitą lygį. Jei ne, pomidorų padažą pagardinkite balzaminiu actu)
- Šaltai rūkytos šoninės juostelių
- Mozzarella sūrio
- Fermentinio sūrio
- Marinuotų jelapeno pipiriukų (jei mėgstate aštriau)
- Per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų
- Ir viskas, ką mėgstate
Receptas
- Dideliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu ir cukrumi, palikite trumpam, kol suputos.
- Kitame inde sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, prieskonius), ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą, supilkite į suputojusias mieles.
- Grįžtame prie pirmojo puodo, į jį po šaukštą dedame miltų mišinį, maišome šaukštu, kol tai įmanoma, paskui į tešlą suleidžiame pirštus, minkome švelniai, bet intensyviai kol tešla beveik nebelimpa prie rankų, jei reikia berkite dar miltų. *Jei norite traškaus picos pado - ploniau iškočiokite tešlą, jei puresnio, minkštesnio, beveik storapadės picos - tešlą palikite storesnę.
- Suformuojame rutulį, dubenį uždengiame rankšluoščiu ar maistine plėvele ir statome šiltai (jei stokojate laiko, tešla greičiau kyla dubenį pastačius į kašto vandens vonelę ir viską užklojus.
- Kol tešla kyla užkuriam Kamado Club, įkaitinam iki 250°C, dedam deflektorių.
- Iškilusią tešlą padalinti į tiek gabalėlių, kiek picų ruošiatės kepti, likusius padėti dar kilti. Pasirinktą iškočioti iki pageidaujamo storio ir perkelti ant kepimo popieriaus.
- Patepus padažu pabarstyti picos prieskoniais (raudonėliai, čiobreliai), visą padą dosniai iškloti tarkuotu fermentiniu sūriu ir sudėti mėgstamus ingredientus, viską užbaigiant vyšniniais pomidorais ir mozzarellos rutuliukais.
- Pasiruošiam ližę, ant kurios nutempiam picą su visu kepimo popierium, nešam į įkaitintą Kamado Club, perkeliam viską ant picos akmens (nepamirškite ir deflektoriaus!).
- Kepkite apie 3 minutes +400-420C temperatūroje, kol sūris gerokai išsilydo ir SKANAUS. (Pirma pica gali kepti šiek tiek ilgiau, o po trečios, jei kepate daug, rekomenduojama picos akmeni trumpam išimti, kad atvėstų ir neprisvilintų dar nespejusio iškepti pado, taip pat picos kepimo laiką pasirinkite atsižvelgiant į ingredientų kiekį ir picos pado storį).
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Reikalingi priedai
- KamadoClub anglis
- Elektrinis grilio uždegiklis KamadoClub Lighter
- Picos kepimo akmuo KamadoClub PRO/PRO 2, 38 cm
- Picos ližė KamadoClub PRO/PRO 2
- Kamado Enciklopedija**
**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"