*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

  • Mėsa
  • Ryžiai
  • Aliejus
  • Svogūnas
  • Druska
  • Pipirai
  • Morkos
  • Delicia's Pilaf prieskoniai plovui
  • Česnako galvos

Receptas

  1. Pilame į kazaną alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų ir labai gerai jį įkaitiname.
  2. Dedame smulkintą svogūną ir ant didelės kaitros apkepinam iki auksinės spalvos, maždaug 5-6min.
  3. Toliau apkepiname mėsą. Reikia, kad greitai apskrustų mėsos išorė, todėl reikės didelės kaitros, ir vidus liks sultingas. Mėsą kepame apie 6-7min
  4. Sudedame šiaudeliais pjaustytas morkas ir apie 7-8 minutes pakepinam kas porą minučių pamaišydami.
  5. Pilame vandenį ir verdame apie 10min.
  6. Dedame Delicia's Pilaf plovo prieskonius, česnako galvas, ir dar verdame apie 30-40min. Galima patroškinti ir ilgiau, priklauso kokią mėsą naudojate - kad neišsausėtų, bet ir nebūtų "guminė".
  7. Ryžiai! Užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti 30 minučių, po to gerai juos nuplauti. Sudedame ryžius ir tolygiai paskirstome per visą kazano plotą.
  8. Per kiaurasamtį pilame karštą vandenį kol vandens lygis virš ryžių pasieks 5-6mm.
  9. Verdame, kol nugaruos vanduo iki ryžių lygio ir padarome skylutes (padedam išgaruoti vandeniui iš vidaus).
  10. Plovą sustumiame labiau į centrą, kad nedegtų prie kraštų
  11. Mažiname kaitrą ir uždengiame plovą su lėkšte, o patį kazaną uždengiame dangčiu ir paliekame 10 minučių (priklauso nuo ryžių rūšies).
  12. Dabar galime permaišyti plovą.
  13. Kai viską išmaišome, duodame dar 5min plovui pailsėti ir atsiskleisti.
  14. Skanaus!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"