14 gruod.
0 Komentarai
2024 Peržiūros
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Ingredientai
- Mėsa
- Ryžiai
- Aliejus
- Svogūnas
- Druska
- Pipirai
- Morkos
- Delicia's Pilaf prieskoniai plovui
- Česnako galvos
Receptas
- Pilame į kazaną alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų ir labai gerai jį įkaitiname.
- Dedame smulkintą svogūną ir ant didelės kaitros apkepinam iki auksinės spalvos, maždaug 5-6min.
- Toliau apkepiname mėsą. Reikia, kad greitai apskrustų mėsos išorė, todėl reikės didelės kaitros, ir vidus liks sultingas. Mėsą kepame apie 6-7min
- Sudedame šiaudeliais pjaustytas morkas ir apie 7-8 minutes pakepinam kas porą minučių pamaišydami.
- Pilame vandenį ir verdame apie 10min.
- Dedame Delicia's Pilaf plovo prieskonius, česnako galvas, ir dar verdame apie 30-40min. Galima patroškinti ir ilgiau, priklauso kokią mėsą naudojate - kad neišsausėtų, bet ir nebūtų "guminė".
- Ryžiai! Užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti 30 minučių, po to gerai juos nuplauti. Sudedame ryžius ir tolygiai paskirstome per visą kazano plotą.
- Per kiaurasamtį pilame karštą vandenį kol vandens lygis virš ryžių pasieks 5-6mm.
- Verdame, kol nugaruos vanduo iki ryžių lygio ir padarome skylutes (padedam išgaruoti vandeniui iš vidaus).
- Plovą sustumiame labiau į centrą, kad nedegtų prie kraštų
- Mažiname kaitrą ir uždengiame plovą su lėkšte, o patį kazaną uždengiame dangčiu ir paliekame 10 minučių (priklauso nuo ryžių rūšies).
- Dabar galime permaišyti plovą.
- Kai viską išmaišome, duodame dar 5min plovui pailsėti ir atsiskleisti.
- Skanaus!
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Reikalingi priedai
- KamadoClub anglis
- Elektrinis grilio uždegiklis KamadoClub Lighter
- Delicia's Pilaf prieskoniai plovui
- Ketaus kazanas
- Kiaurasamtis, 46 cm
- Karščiui atsparios pirštinės KamadoClub, 2 vnt
- Kamado Enciklopedija**
**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"