05 vas.
0 Komentarai
1300 Peržiūros
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Ingredientai
Tešlai reikės:
- 400 g miltų
- Mielių: 14 g sausų arba 25 g šviežių
- 140 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis cukraus
Įdarui reikės:
- 300 g sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 1/2 stiklinės aguonų
- Apie 40 g džiovintų spanguolių arba razinų (plikytų)
Receptas
- Sumaišykite mieles su cukrumi ir įpilkite į šiltą pieną.
- Miltus išsijokite į dubenį, sudėkite išplaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis, ir suminkykite tešlą. Tešlą reikia minkyti maždaug pusvalandį.
- Padalinkite tešlą į 5 dalis, iš jų padarykite rutuliukus (maždaug 130 g), aptepkite aliejumi ir palikti šiltai, kad pakiltų.
- Rutuliukus iškočiojame iki tokio plonumo, jog ji taps beveik permatoma.
- Truputėlį ištempiame tešlą ir klojame ant miltuoto stalo, visą plotą ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi. Ir taip 5 lakštus, vienas ant kito, tepdami sviestą ir pabarstydami cukrumi. Ant paskutinio lakšto (kuris bus pyrago vidus) taip pat sviestas ir cukrus, bei spanguolės ir aguonos. Susukame visus lakštus kartu į volelį.
- Volelio formos tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Per vidurį įdedame kažkokį apvalų indelį, kad pyragas išlaikytų formą.
- Patepame sviestu.
- Įkaitiname kepsninę iki +180C su karščio deflektoriais ir kepimo akmeniu ant viršutinių grotelių (picos kepimo sistema).
- Praėjus pusei kepimo laiko, pyragą vis palaistykite susidariusia karamele, taip gausis karamelinis traškus paviršius.
- Rekomenduojame valgyti kitą dieną, jei turėsite pakankamai valios išlaukti!
- Skanaus!
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Reikalingi priedai
- KamadoClub anglis
- Susuktos medienos vilnos įdegtukai FIRELIGHTERS
- Karščiui atsparios pirštinės KamadoClub, 2 vnt
- Picos kepimo akmuo KamadoClub PRO/PRO 2, 38 cm
- Kamado Enciklopedija**
**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"