18 geg.
0 Komentarai
2171 Peržiūros
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Ingredientai
- 1 kg kiaulienos išpjovos
- 1 šaukštas druskos (40g)
- 1 šaukštelis cukraus
- Smulkintas česnakas (kiekis pagal savo skonį)
- Juodieji pipirai
- Džiovintų prieskoninių žolelių (savo nuožiūra)
Receptas
- Užmarinuojame mėsą gilesniame inde ir dedame į šaldytuvą.
- Marinuojasi apie 4 paras, galima pora kartų apversti.
- Baigus marinavimui, tekančiu, šaltu vandeniu nuplauname sūdymą nuo mėsos. Nuplovę, mėsą gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Įvyniojame mėsą į marlę 3-4 sluoksniais ir pakabiname sausoje vietoje.
- Palikti kabėti 3 paras.
- Po trijų parų galima pradėti šaltą rūkymą (be anglių).
- Šalto rūkymo generatorių pripildome medienos dulkėmis ir statome ant pelenų grotelių (vietoje anglies).
- Abi sklendes (viršutinę ir apatinę), paliekame labai mažai pravertas (palaikyti minimaliai oro cirkuliacijai)
- Arbatinės žvakutės pagalba uždegame medienos dulkes, kai jos gerai įsidega (apie 10 min.) žvakutę galima patraukti.
- Sudedame mėsą ant grotelių ir uždarome kepsninės dangtį. Šaltas rūkymas prasidėjo.
- Šiam kiekiui mėsos, rūkymas vyks 3-4 paras.
- Priklausomai nuo šalto rūkymo generatoriaus kokybės priklausys ir smilkimo laikas. KamadoClub generatorius smilksta 16-18 valandų. Oro sąlygos taip pat gali įtakoti rūkymo procesą.
- Pabaigus rūkymą, mėsa dar turi pakabėti kelias paras sausoje vietoje. Idealiausia 5-7 paras.
- Skanaus!
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Reikalingi priedai
**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"