20 kov.
0 Komentarai
2035 Peržiūros
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Ingredientai
- 2 kg bulvių
- 1 didelis svogūnas
- 200 ml karšto pieno
- Šalto rūkymo šoninė (kepinta)
- Druska
- Juodieji pipirai
- Paprika
- Grietinė
- Švieži grybai (jei nusprendėte gamintis grybų padažą)
- Žalumynai
Receptas
- Išmirkyti žarnas vandenyje arba piene, prieš tai jas gerai išplovus.
- Įkaitiname kepsninę iki +150-160C, naudojame karščio deflektorius ir riebalų surinkimo indą.
- Sutarkuojame bulves ir svogūną.
- Į bulvių tarkius supilti karštą pieną, taip užplikome tarkius.
- Sudedame keptus š. rūkymo šoninės spirgučius.
- Paskaniname prieskoniais (pagal savo skonį).
- Viską gerai išmaišome ir kemšame į žarnas.
- Žarnos neturėtų būti pilnai prikimštos nes kepimo metu gali sutrūkti.
- Žarnų galus užrišame siūlu arba susmeigiame mediniais dantų krapštukais.
- Prieš kepant vėdarus, subadome juos iš visų pusių adata ar mediniu dantų krapštuku.
- Kepame +150-160C temperatūroje apie 15 minučių (naudodami silikoninį kilimėlį, neleisite vėdarams prilipti prie metalinių grotelių), ir dar kartą subadome.
- Kepimo laikas gali būti skirtingas 1,5-2 val., priklausomai nuo vėdarų storio.
- Vėdarai turi gražiai apskrusti, tada žinome, kad vėdarai iškepė.
- Patiekiama su grietine, arba grybų padažu.
- Skanaus!!!
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Reikalingi priedai
- KamadoClub anglis
- Elektrinis uždegiklis KamadoClub Lighter
- Silikoninis kepimo kilimėlis KamadoClub PRO/PRO 2, 46 cm
- Kepsninės įrankių rinkinys KamadoClub, 2 vnt
- Kamado Enciklopedija**
**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"