*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

  • 2 kg bulvių
  • 1 didelis svogūnas
  • 200 ml karšto pieno
  • Šalto rūkymo šoninė (kepinta)
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Paprika
  • Grietinė
  • Švieži grybai (jei nusprendėte gamintis grybų padažą)
  • Žalumynai

Receptas

  1. Išmirkyti žarnas vandenyje arba piene, prieš tai jas gerai išplovus.
  2. Įkaitiname kepsninę iki +150-160C, naudojame karščio deflektorius ir riebalų surinkimo indą.
  3. Sutarkuojame bulves ir svogūną.
  4. Į bulvių tarkius supilti karštą pieną, taip užplikome tarkius.
  5. Sudedame keptus š. rūkymo šoninės spirgučius.
  6. Paskaniname prieskoniais (pagal savo skonį).
  7. Viską gerai išmaišome ir kemšame į žarnas.
  8. Žarnos neturėtų būti pilnai prikimštos nes kepimo metu gali sutrūkti.
  9. Žarnų galus užrišame siūlu arba susmeigiame mediniais dantų krapštukais.
  10. Prieš kepant vėdarus, subadome juos iš visų pusių adata ar mediniu dantų krapštuku.
  11. Kepame +150-160C temperatūroje apie 15 minučių (naudodami silikoninį kilimėlį, neleisite vėdarams prilipti prie metalinių grotelių), ir dar kartą subadome.
  12. Kepimo laikas gali būti skirtingas 1,5-2 val.,  priklausomai nuo vėdarų storio.
  13. Vėdarai turi gražiai apskrusti, tada žinome, kad vėdarai iškepė.
  14. Patiekiama su grietine, arba grybų padažu.
  15. Skanaus!!!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"