30 geg.
0 Komentarai
2695 Peržiūros
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Patarimai pradedantiesiems
- Užkurti nedidelį anglių plotą, nes reikia žemos temperatūros.
- Jei temperatūra per AUKŠTA (pavyzdžiui +170C) į riebalų surinkimo indą įpilkite ŠALTO vandens. Visos sklendės pilnai uždarytos iki kol temperatūra pradeda stabiliai kristi. Nukritus iki 100 - vos vos praverti, stebėti, kad kaitra vėl nepasileistų šuoliais.
- Kepimo laikas visada priklauso nuo šonkaulių didumo - jei mėsingi - procesas gali užtrukti ir iki 5 valandų. Jei "kūdi" grill tipo - galima iškepti ir per 1.5 - 2 valandas.
- Dūmas: paruošus tinkamą temperatūrą 100-110C dėžutę su drožlėmis dėti tiesiai ant anglių. Po 10-15 minučių pamatysite dūmelį, tada ir galite sudėti šonkaulius į kepsninę.
- Naudoti riebalų surinkimo indą (saugome deflektorius+išvengiam nemalonaus svilėsio, kai riebalas varva ant keramikos, dega ir smirda) pripylus į jį druskos išvengiam ir plovimo.
- Jei neturite šonkaulių stovo, kuriame galite statyti šonkaulių juostas, guldykite jas ant grotelių ir rūkykite mėsa į viršų +110C temperatūroje iki +75C vidinės.
- Parūkius mėsą vyniojame į foliją ir guldome mėsa į apačią, arba statome į šonkaulių stovą ir kepame folijoje iki +90C vidinės temperatūros. Kepsninės temperatūros kelti nebūtina.
- Po folijos proceso, vyksta gleizinimas - gleizinti vėl mėsa į viršų.
- Keliame kepsninės temperatūrą iki +200C, kepame iki +93-94C vidinės tempertūros tuo pačiu užskrudinant "gleizą".
- Visada gerai turėti po ranka "Kamado Enciklopediją" kurioje rasite dar daugiau patarimų ir įdomių receptų - ją galite įsigyti mūsų svetainėje arba KamadoClub parduotuvėje Vilniuje.
*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.
Reikalingi priedai
- KamadoClub anglis
- Kamado Enciklopedija
- Šonkaulių stovas PRO
- Rūkymo dėžutė
- Riebalų surinkimo indas
- Maisto termometro ThermoPro TP-920
- Medienos drožlės rūkymui
- Prieskonių
- Glazūros